0494/631214 info@fun-adventure.be

Menu

Natuurrespect

Als natuursportorganisatie is het uiterst belangrijk om onze natuur te beschermen. Fun Adventure is dan ook een organisatie die uitsluitend op een ecologisch verantwoorde manier werkt. Hiervoor roepen we vaak de hulp in van het DNF (Waters & Bossen).

Fun Adventure is lid van BFNO (Belgische Federatie voor Natuursport Ondernemingen) en WANT (Wallonie Aventure Nature Tourisme). Via deze federaties zijn we gebonden aan strenge regels die uiteraard vooral te maken hebben met veiligheid en respect voor de natuur. 

Naast natuurgebonden sporten, geven we de deelnemers en vooral de scholen heel wat educatieve bagage mee. Activiteiten die eventueel schade aan de natuur kunnen aanrichten, zoals paintball, quad-rijden, enz., vind je bij ons zeker niet!

De prachtige natuurlijke gebieden waarin veel van onze activiteiten plaatsvinden, bevinden zich in Natura 2000 gebied (Europees project ter bescherming van de natuur). Onze uitbatingsvergunning van activiteiten binnen dit beschermd natuurgebied is dan ook een unicum in België waar we enorm trots op zijn!

Het is dus zeker niet de bedoeling mensen en vooral kinderen uit de natuur weg te houden! We leren ze hoe op een respectvolle manier om te gaan met de natuur en er tegelijk ook op een sportieve manier van te genieten.

We zijn dan ook fier dat je bij ons in Sy een stuk van het ‘Life-project’ kan bewonderen, dat als doel heeft onze kalkgraslanden te redden. Dit project wordt volledig uitgewerkt door Natuurpunt en Natagora. Het positief en onuitputtelijke werk van deze organisaties is dan ook héél belangrijk voor onze natuur en dus ook onze toekomst!