086 387 487 0494 63 12 14 info@fun-adventure.be

Menu

Natuurrespect

Als natuursportorganisatie is het uiterst belangrijk om, onze toch al zo kwetsbare natuur te beschermen. Fun Adventure is dan ook een organisatie die uitsluitend op een ecologisch verantwoorde manier werkt. Hiervoor roepen we vaak de hulp in van het DNF (Waters & Bossen).

Fun Adventure is lid van BFNO (Belgische Federatie voor Natuursport Ondernemingen) en WANT (Wallonie Aventure Nature Tourisme). Via deze federaties zijn we gebonden aan strenge regels die uiteraard vooral te maken hebben met veiligheid en respect voor de natuur. 

Naast natuurgebonden sporten, geven we de deelnemers en vooral de scholen heel wat educatieve bagage mee. Activiteiten die eventueel schade aan de natuur kunnen aanrichten, zoals paintball, quad-rijden, enz., vind je bij ons zeker niet!

De prachtige natuurlijke gebieden waar we werken, liggen dan ook meestal in een ‘Natura 2000’ gebied (Europees project ter bescherming van de natuur).

Het is dus zeker niet de bedoeling mensen en vooral kinderen uit de natuur weg te houden, in tegendeel, we leren ze op een respectvolle manier omgaan met deze natuur, en er op een sportieve/educatieve manier van te laten genieten.

We zijn dan ook fier dat je bij ons in Sy een stuk van het ‘Life-project’ kan bewonderen, dat als doel heeft onze kalkgraslanden te redden. Dit project wordt volledig uitgewerkt door Natuurpunt en Natagora. Het positief en onuitputtelijke werk van deze organisaties is dan ook héél belangrijk voor onze natuur en dus ook onze toekomst!

Luc Kleynen - Zaakvoerder Fun Adventure BVBA